Om Läraktiv – ett Vinnovaprojekt om aktivt lärande

Written by Super User
Category: About Us Created: Tuesday, 02 August 2016 10:47

Läraktiv är ett Vinnovafinansierat projekt som syftar till att stödja lärare till bästa möjliga pedagogik med digitala verktyg och innehåll. Vi testar, utvecklar och introducerar arbetsmetoder och verktyg för ett aktivt lärande. En av våra mest använda metoder är flipped learning, eller på svenska flippat lärande.

Inom Läraktiv tror vi mycket på kollegialt lärande. Därför skapar vi ämnesvisa grupper av lärare som kan utbyta erfarenheter, dela material och även utveckla kurser tillsammans. Grunden läggs i våra workshops då vi träffas fysiskt, för att samarbetet sedan ska kunna löpa smidigt när man kommunicerar på distans. Om du vill komma igång med att flippa, eller om du är nyfiken på vad vårt projekt handlar om, kontakta oss för att delta i en workshop eller för att få möta lärare inom ditt ämne.

Läraktiv är ett projekt som är öppet för nya deltagare. Man kan delta som kommun, som skola eller som enskild lärare. Ta kontakt med någon av våra ämneslärare (se Lärarpresentation) eller med projektledaren Jan Hylén för ytterligare information.